Életbevágóan fontos, hogy egy gyülekezet kialakítása az Úrtól kezdődjön

"Bátorítsuk egymást, mivel közeledik az a nap"

Radu Gavrilut

“És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul: a szentek tökéletesbítése céljából szolgálat munkájára (a szentek helyreigazítására, a szolgálattétel végzésére, Vida), a Krisztus testének építésére” Ef. 4:11-12.

Az Igében sok szó esik azokról a gyülekezetekről, amelyek Pál apostol és az ő munkatársai nyomán jöttek létre. Miért nem esik szó más gyülekezetekről, mert hiszem, hogy voltak más gyülekezetek is abban az időben. „Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul.”

Az elmúlt alkalommal mondtam azt, hogy minden gyülekezet egy apostol és egy evangélista szolgálata nyomán jön létre. Mit gondoltok azokról, akikről a Máté 7:22-ben olvastunk („Uram, Uram, nem a Te nevedben prófétáltunk-é?”), az ő szolgálatuk nyomán nem tértek meg emberek? De, igen! Az emberek ma is úgy gondolják, nagyon könnyű létre hozni egy gyülekezetet. Összegyűlünk, tanulmányozzuk az Igét stb. Nem így van! Mert „Ő adott némelyeket …”…

View original post 527 további szó

Hozzászólás